dimecres, 29 d’agost de 2012

VINE A L'ESPLUGA VIVA!

L'ESCOLTISME

És el moviment internacional fundat per Baden Powel a finals de segle XIX i coneguts com a 'Boy Scout's', traduït al català com nois escoltes, amb una llarga història l'escoltisme afronta el nou segle amb ganes de continuar sent el moviment juvenil educatiu més important del planeta. En aquest context s'emmarca Escoltes Catalans, entitat a la qual estem adherits.

'Intentem deixar el món millor de com l'hem trobat'.


LES NOSTRES UNITATS

Follets (de 5 a 9 anys): Són els més petits de l'Agrupament, en aquesta edat, és en molts casos, les primeres vegades que es separen dels pares i per tant es quan comencen a conèixer el mon i aprenen a conviure amb altra gent. Aquestes experiències seràn les arrels d'un arbre que tot just comença a treure el cap.


Els hàbits que adquireixen en aquesta etapa, sens dubte marcaran
el seu desenvolupament. A través del joc i l'imaginació els nens i les nenes aprenen a viure en col·lectivitat i alhora a ser més autònoms amb la resta de companys.
Les seves aventures les viuen entre follets, fades i altres èssers màgics.


Llops (de 9 a 11 anys): Comença l'aventura!!! L'aventura de les primeres rutes, dels jocs més moguts i divertits, de les bromes, dels consells de roca, de les vetlles més currades, dels campaments inolvidables, dels papers més divertits al pessebre.....
És el moment de màxim entusiasme en l'expressió i la creativitat, portades per la imaginació. A través del joc i de les diferents activitats aprenen a treballar en grup i a conviure amb nous amics, consolidant així els valors que aniran formant la seva personalitat. El cau és el lloc de trobada des d'on conèixer el món a través de divertides i enriquidores experiències.


Raiers (de 12 a 14 anys): És l'edat en que es busca l'afirmació d'un mateix, en la recerca de nous projectes i reptes.
Enriqueix la seva personalitat amb
la resta del grup mentre desenvolupen el seu propi caràcter, així com la seva implicació en el cau.

Comencen a organitzar les seves pròpies sortides i a triar noves activitats que els motivin per realitzar amb el seu grup d'amics.
Consoliden així la seva unitat dins del cau.


Pioners (de 15 a 17 anys): Les noies i els nois concreten les seves ambicions i preguntes, és el temps decisiu per als ideals.

Es converteixen en els veritables protagonistes de l'unitat, ells decideixen mitjançant les seves inquietuds i propostes, les activitats que més els interessen i troben en
el cau un lloc on poder realitzar els seus propis projectes, com per exemple, anar a Menorca en bici, anar a fer el camí de Santiago, anar a Euskadi, anar a trobades mundials d'escoltes, etc.

Els CAPS (de 18 a ¥): Sóm joves que voluntàriament treballem per un projecte en comú que pretén millorar el món a través dels infants i dels joves.

Ens encarreguem de coordinar i projectar totes les activitats que es porten a terme.


LES NOSTRES ACTIVITATS
  • Cau: els dissabtes a la tarda, ens reunim amb la nostre unitat i treballem a través de les activitats, els diferents valors de l'escoltisme. Preparem excursion, activitats pel poble, anem a jugar al parc, fem tallers....
  • Excursions: sortides que fem els caps de setmana, per tal de conèixer el nostre voltant. La distància i el temps depenent de l'edat, però tant d'un dia com de més resulta igual d'engrescadora per a totes les unitats. En fem 2 al trimestre.
  • Campaments: Activitat estrella del curs. En fem 2, per Setmana Santa i Estiu. La seva durada es de 5 a 12 dies en funció de l'edat. Dormim en tendes de campanya i ens banyem al riu en terrenys regulats per la Generalitat de Catalunya. La convivència lluny de la ciutat pot resultar molt enriquidora a la vegada que enfortim l'amistat i el vincle amb els nostres companys.

INFORMACIÓ (horaris, preus..)

Els dies de cau són dissabtes de 17.00 h. a 19.30 h.
Telèfon: 93 473 39 09
Correu electrònic: esplugaviva@hotmail.com
c/ Sant Francesc Xavier, núm. 7-9 Casa Termes, Jardins Pons i Termes, Esplugues de Ll.

Cap comentari:

Publica un comentari